Spirit Liber

Jun 7, 2016 by

Spirit Liber

Acum câţiva ani am revăzut oraşul copilăriei mele. Plimbându-mă pe străzile care odinioară mi se păreau lungi am dat cu ochii de fostul meu profesor de matematică. Printre zâmbete şi amintiri m-a întrebat ce drum am ales. Știindu-mă pasionată de matematică a fost surprins când a auzit că nu am continuat drumul numerelor.

Îmi amintesc că rezolvarea unui logaritm sau a unei ecuații care îmi ocupa câteva pagini din caiet erau momentele mele de glorie și de satisfactie. Cati, colega mea de bancă mă ajuta de multe ori cu perspectiva ei diferită și în același timp logică.

Totul trebuia să fie pe hârtie, numerotat, subliniat și cât mai bine organizat. Iar asta îmi dădea o certitudine care m-a ajutat mult pentru a-mi îndeplini obiectivele, pentru a-mi eficientiza modul de lucru și pentru a-mi crea obiceiuri pe care le port cu mine chiar și în momentul prezent.

Aşa mi-am început călătoria prin viaţa, cu o înclinaţie pentru partea stângă a creierului meu. Mă bucuram mai mult de o “rigoare încăpăţanată“ pentru logică, matematică şi gândire practică. Liste, program și reguli.

Îmi era greu să îmi înţeleg colegii care scriau poezii, desenau sau care renunţau la ora de educaţie fizică pentru a merge la arte. De fapt, nu făceam nici un demers pentru a-i înţelege. Pentru mine erau visătorii, cei cu capul în nori şi nu mă atrăgea deloc modul lor de a fi. Cu siguranţă, pentru ei, eu făceam parte din categoria tocilarilor şi a celor care nu văd frumuseţea, făceam parte din rândul insensibililor 😀

Cum din fericire, curiozitatea mi-am păstrat-o de mică, am început pas cu pas să citesc şi să învăţ despre natura noastră, a oamenilor. Şi aşa mi-am dat seama că nici eu nici ei nu eram mai buni, mai deştepţi sau mai speciali. Trăiam doar în lumi diferite însă nici una nu reprezenta întregul. Și am început să îmi dau seama că sunt mult mai mult decât ceea ce fac și gândesc în mod obișnuit iar sufletul meu este nerăbdător de joacă și bucurie.

Femeile au intrat primele în sfera mea de interes. Uitandu-mă în jur am început să remarc faptul că mă inspiră femeile care ştiu să fie ferme într-un mod foarte dulce şi autentic, mă inspiră femeile disciplinate care îşi păstrează totusi spontaneitatea, umorul si flexibilitatea.

Senzualitatea să facă pereche cu puritatea, vitalitatea să vină la pachet cu un corp armonios și grațios iar bunătatea cu inteligenţa. Îmi plac femeile care ştiu să se bucure, care nu rămân prinse în reguli şi care scornesc de nu ştiu unde idei ingenioase de a-şi încânta iubitul.free spirit

În urma unui curs de Ikebana m-am bucurat să constat că în frumuseţea florilor şi în armonia naturii se regăsesc reguli de matematică. Frumosul nu e frumos întâmplător. De atunci, când admir un copac văd mai mult decât crengi și frunze, văd armonie, văd spirit viu, văd viață.

Să readuc natura în sufletul meu şi să o iubesc, pentru început, prin filtrele mele logice, să devenim prietene – a fost pentru mine momentul când am făcut cunoștință îndeaproape cu sensibilitatea.

“Frumusețea trezește sufletul la viață”

Din seria de trăznăi care intră tot la capitolul “whole-brain thinking” a fost pictatul că nu îi pot spune pictura. Îmi amintesc că într-o seară am venit acasă foarte încantată (si cu o motivație de pictoriță înnăscută) cu acuarele, un bloc de desen și două pensule. Primul meu desen a fost un castel. Mă şi amuz când îmi amintesc cât de perfect vroiam să îmi iasă, să fie egale geamurile, eram la un pas să folosesc rigla. Arta mea era atat de plină de rigoare si colturi.

Scrisul cu mâna stângă, tentativa de a scrie poezii sunt alte exemple care m-au pus față în față cu latura mea artistică, cu situații noi unde m-am găsit stângace și totuși completă.

Primul brăduţ de Crăciun construit crenguţă cu crenguţă de mâna mea, primul suport colorat pentru pixuri făcut dintr-un borcan, sfoară şi acuarele (de care s-a bucurat mama), primul meu mindmap, prima mea fotografie nu poză au fost acele mici acţiuni prin care am început să aduc la lumină jucaușenia, bucuria, vulnerabilitatea și nu în ultimul rând libertatea de a mă exprima și de a fi eu.

Libertatea ni se dezvăluie pe măsura ce începem să ne descoperim și să ne acceptăm imperfecțiunea.

“Omul înțelept nu respinge greșeala”

Deschizând bratele larg către calea aleasă, vom călca pe drumul luminat de soare și călăuzite de mâna îngerașilor vom deveni ceea ce suntem deja: Spirit Liber!

free spirit

 

 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *