Îmbrătișând noul an

Dec 30, 2016 by

Îmbrătișând noul an

Întâmplare sau nu 🙂 chiar în ultima zi cu Lună Nouă a acestui an am alocat timp și suflet din plin pentru a strânge laolalta notițele, visele așternute pe hârtie și ideile năstrușnice din Bucket List. Într-o atmosferă caldă și încărcată cu multă energie pozitivă m-am așezat confortabil la masa mare din living (asta ca să îmi ajungă spațiul pentru toate foile, culorile, agendele și pentru toate gândurile care veneau cu o viteză ce depășea limita admisă) și am început inventarul.

Hmmm… asta da, aia nu, cealaltă poate, asta cu siguranță iar aialaltă ar fi foarte draguț dacă “se va petrece”.

Da, de multe ori mi s-au împlinit dorințe “din senin” drept pentru care am considerat că merită să aibă locul lor în categoria: Magic!

Și pe principii clare și feminine (de cele mai multe ori) am ajuns în scurt timp la o variantă finală. Varianta care a avut efectul de a-mi ridica ochii către cer și de a mulțumi. Împrietenindu-mă cu fiecare scop am constatat că bucuria ce o trăiam în avans era dată, printre altele, de firescul realizării lor ca o etapă în viața mea. Am știut în acel moment că în fiecare an adaug câte o cărămidă (în anii buni poate chiar câte un etaj)  la varianta finală a templului meu.

Când etapa inventarului a fost gata am trecut în etapa creativă și colorată de a da o formă anului ce bate la ușă. Așadar mi-am organizat anul întrun mind map de toată frumusețea (pe care doar eu îl înteleg). Colorat și jucăuș așa cum îmi doresc să-mi fie viața. Am avut în fața ochilor imaginea de ansamblu a anului ce urmează.

mind map

Părea floare la ureche de realizat. Ceea ce pentru mine a însemnat faptul că deja mintea îmi devenise aliat transformând tendințele de “e prea dificil” ,“cine știe dacă”, “cum mi-o fi norocul” în gânduri de genul “voi face tot ce îmi stă în putință să…”,  “am toate resursele să…”.

Toate bune și frumoase până când mi-am dat seama că era ceva ce mă sâcâia. Un gând bine intenționat îmi sufla ușor în urechea dreaptă: “nu irosi nici o greșeala, învață din ea!”. Imediat mi-am amintit de un ritual ce îl mai făcusem cu câțiva ani în urmă. Așa că, am luat un pix, o foaie albă și am notat lucrurile ce nu mi-au plăcut la mine în ultimul an: gândurile ciudate, vorbele aruncate fără rost, lenea, necredința și altele 🙂

M-am uitat la foaia aia ca și cum am privit tigrul în ochi atât de aproape că îi simțeam respirația caldă direct în față. M-am uitat până când fiara a început să mă lingă și să se joace cu mine. Am înțeles atunci că până nu fac pace cu partea întunecată din mine nu îmi voi găsi resursele să aduc lumina.

Și atunci ochii s-au umezit și am luat din nou pixul cu altă foaie albă și am scris ce îmi doresc în locul “colților”. Am dus noua foaie, acum cu valoare de talisman, în dreptul inimii și am tăcut un moment. Când am ajuns “acasă” m-am regăsit cântând pe ritmul meu, râzând cu lacrimi și gustând cu pofta delicatesele pe care viața mi le oferă moment de moment.

A urmat momentul incinerarii “colților” direct în curte. Mirosul de hârtie arsă combinat cu mirosul de iarna rece mi-au amintit cât de delicios este vinul fiert cu scortișoară și bucuria sufletului drag aproape. Am intrat în casă veselă și mulțumită de “planul de construcție” pentru noul an.

c5ad4eca6a7b625c3a94e42896095537

Să avem un an magic!

Sparkle

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *