Duminica altfel

Nov 25, 2015 by

Duminica altfel

Nouă, Răducanilor (așa îmi place să îmi alint familia) ne place să ne răsfățăm în diverse feluri, suntem deschiși să testăm lucruri noi, gusturi noi, experiențe noi sau aceleași dar “făcute altfel”.

Așa că, din când în când ne place să rupem firescul lucrurilor dându-ne altfel de doze de bucurie.

Cum știm că a venit vremea?

De multe ori nu așteptăm ceva anume, știm că astfel de momente dau prospețime relației, ne apropie și ne încarcă bateriile. Așa că, le planificăm din timp. Sunt un fel de borne ale săptămânii sau ale lunii. De genul: ziua cu tematică specifică dintr-o anumită țară, o cină romantică surpriză sau ziua fără telefoane.

Alteori îmi dau seama că este timpul când trec câteva zile bune și nu mai simt entuziasmul acela care mă face să vorbesc repede, care mă face să turui astfel încât mă înțeleg doar cu mine. 😀

Pe scurt, când mă surprind plouată deși afară e soare.

Duminica trecută a fost acea zi, ziua în care ne-am dat o altfel de doză de bucurie. Și o contribuție destul de mare a avut-o faptul că ne-am planificat bucuria. Cu trei zile înainte. Astfel încât ne-am bucurat nu doar duminică ci începând de vineri dimineață. Bucuria planificată este 99% garantată.

Duminică a fost ziua pentru Movie Marathon.

Movie marathon

Pentru a fi o zi cu adevărat reușită, am tratat Movie Marathon-ul la fel ca orice eveniment organizat de mine. Așa că l-am planificat.

Prima dată am decis ce tip de filme vrem să vedem. Apoi a urmat research-ul. Research printre DVD-uri sau pe internet. Selecția este poate cea mai dificilă etapă și dacă te uiți singur la un film cu atât mai mult în doi (sau mai mulți). Așa că am trecut printr-un proces de ierarhizare, fiecare “a lăsat” de la el și în sfârșit am avut filmele câștigătoare. La sfârșit am stabilit și meniul ca să ne asigurăm că vom fi bine hrăniți.

A fost o zi liniștită și tihnită. Nu am ținut cont de regula maratonului (42 de ore de film) ne-am făcut noi regula: ne uităm cât ne simțim bine. Ne-am bucurat, am râs și am vorbit. Am vazut 3 filme și două episoade, am făcut pauză de pizza și de un somn cap în  cap în timp ce filmul încă rula.

De ce cred că, un movie marathon poate fi o variantă distractivă și relaxantă de creștere în cuplu (și nu numai):

  • Stări, trăiri și emoții diferite de la un film la altul. Și toate într-un interval relativ scurt de timp;
  • Creșterea adusă de fiecare film (bine ales) prin discuțiile pe marginea filmului;
  • Momentele romantice din film se pot transforma în momente romantice reale 😉
  • Timpul s-a dilatat, ziua a fost mai lungă, stări pozitive 100%
  • Sentimentul acela de împlinire, ești la locul potrivit cu persoana potrivită.

Enjoy your day!

A.

Movie Marathon

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *